Volledig scherm
© Noor Reigersman

Oude garage van NIVO Boxtel tegen de vlakte

BOXTEL - Er wordt korte metten gemaakt met de oude garage van NIVO aan de Clarissenstraat in Boxtel. Nadat er een asbestsanering heeft plaatsgevonden, ging sloopbedrijf Van Kaathoven aan het werk.

“Alles wordt gesorteerd: aluminium bij aluminium, hout bij hout, en dergelijke”, aldus Leo van Es. Waarop zijn collega Peer van Zutphen eraan toevoegt: “Kozijnen eruit, puin apart, stenen apart. We zijn nu twee dagen bezig en dat duurt nog een week. We doen het met liefde en plezier.”

Achter het hek staan enkele belangstellenden, zoals Marie Fick. “Leuk om naar te kijken, zo ben ik maar van de straat af. Normaal zit ik op dat bankje bij de Zwaanse Brug. Maar ik vind deze sloop wel zonde: alle oudheden gaan weg uit Boxtel. Er komen hier twee villa’s, geloof ik. Dit pand had toch ook gewoon opgeknapt kunnen worden?” Op het bord tegen het hekwerk staat: ‘Realiseer hier uw droomvilla. 1009 m2 bouwperceel.’

Volledig scherm
© Noor Reigersman
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemeester en wethouder
    PREMIUM

    Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemees­ter en wethouder

    DEN BOSCH/BOXTEL - Een Boxtelaar (49) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 40 uur taakstraf voor het bedreigen van een opsporingsambtenaar van de gemeente Boxtel. De man ging in beroep nadat hij door de rechtbank werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor de bedreiging van de ambtenaar en de Boxtelse burgemeester Mark Buys en een wethouder. Volgens het hof is onvoldoende bewijs voor bedreiging van de burgemeester en wethouder.

Boxtel e.o.