Volledig scherm
Over bijna een jaar is de huisvesting van de Michaëlschool in Boxtel weer bij de tijd. © BD

Over jaar zit Michaëlschool in Boxtel er knap bij

BOXTEL - Het zat wat tegen. De nieuwbouw en verbouwing van de Michaëlschool in Boxtel had eigenlijk al klaar moeten zijn. Maar die is niet in 2016 begonnen, zoals de Koraal Groep en de gemeente hadden voorzien. De metamorfose van de school voor speciaal onderwijs begint over twee maanden en in de zomer van 2018 afgerond, zodat het nieuwe leerjaar in de nieuwe school kan beginnen. 

Dat stelt Ton van Teeffelen namens Saltho Onderwijs, waar de Boxtelse school onder valt. De Michaëlschool staat op het terrein van de Koraal Groep (De La Salle) aan de Schijndelseweg. Allebei de gebouwen van de school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs zijn sterk gedateerd. Het ene stamt uit 1953 en wordt gesloopt. Het andere is in 1975 in gebruik genomen en wordt grondig verbouwd. Deze grote klus is nodig om het gebouw beter geschikt te maken voor het hedendaagse onderwijs. Zo komen er veel ruimere en moderne praktijklokalen.

Quote

Straks kan de school 25 jaar vooruit.

Ton van Teeffelen, Saltho Onderwijs

Volgens Van Teeffelen, stafmedewerker facilitaire zaken en onderwijs, kostte het meer tijd dan was ingeschat om de grote verbouwing voor te bereiden. ,,Vooral omdat de prijzen in de bouw snel zijn gestegen en we moesten puzzelen om binnen de begroting van 3 miljoen euro te blijven." Die 'we' zijn Saltho en de Koraal Groep en de gemeente Boxtel. Die financiert het leeuwendeel van de vernieuwing van de school. 

Quote

De Michaëlschool is een school waar we goed voor moeten zorgen

Marusjka Lestrade, wethouder onderwijs Boxtel
  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.