Volledig scherm
Over bijna een jaar is de huisvesting van de Michaëlschool in Boxtel weer bij de tijd. © BD

Over jaar zit Michaëlschool in Boxtel er knap bij

BOXTEL - Het zat wat tegen. De nieuwbouw en verbouwing van de Michaëlschool in Boxtel had eigenlijk al klaar moeten zijn. Maar die is niet in 2016 begonnen, zoals de Koraal Groep en de gemeente hadden voorzien. De metamorfose van de school voor speciaal onderwijs begint over twee maanden en in de zomer van 2018 afgerond, zodat het nieuwe leerjaar in de nieuwe school kan beginnen. 

Dat stelt Ton van Teeffelen namens Saltho Onderwijs, waar de Boxtelse school onder valt. De Michaëlschool staat op het terrein van de Koraal Groep (De La Salle) aan de Schijndelseweg. Allebei de gebouwen van de school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs zijn sterk gedateerd. Het ene stamt uit 1953 en wordt gesloopt. Het andere is in 1975 in gebruik genomen en wordt grondig verbouwd. Deze grote klus is nodig om het gebouw beter geschikt te maken voor het hedendaagse onderwijs. Zo komen er veel ruimere en moderne praktijklokalen.

Quote

Straks kan de school 25 jaar vooruit.

Ton van Teeffelen, Saltho Onderwijs

Volgens Van Teeffelen, stafmedewerker facilitaire zaken en onderwijs, kostte het meer tijd dan was ingeschat om de grote verbouwing voor te bereiden. ,,Vooral omdat de prijzen in de bouw snel zijn gestegen en we moesten puzzelen om binnen de begroting van 3 miljoen euro te blijven." Die 'we' zijn Saltho en de Koraal Groep en de gemeente Boxtel. Die financiert het leeuwendeel van de vernieuwing van de school. 

Quote

De Michaëlschool is een school waar we goed voor moeten zorgen

Marusjka Lestrade, wethouder onderwijs Boxtel
  1. Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    BOXTEL - Het is een zaterdagmiddag in mei 1957 als de 4,5-jarige Fransje Hoffmans door zijn moeder wordt meegenomen naar de fotostudio van Harrie Janssen aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. Moeder Hoffmans sloot haar snoepwinkel aan de Burgakker speciaal voor deze fotoafspraak een uurtje en deed haar zoontje zijn zondagse blauwe matrozenpakje aan. Op deze zaterdagmiddag 17 februari bijna 61 jaar later bekijkt Frans Hoffmans glunderend het zwart-wit-studioportret dat toen van hem gemaakt is. ,,Ik was teleurgesteld dat ik niet met de voetbal in de fotostudio mocht spelen."

Boxtel e.o.