Volledig scherm
Een bijzondere activiteit in basisschool De Oversteek in Liempde: TU Eindhoven geeft in mei 2017 aan de leerlingen een demonstratie van voetballende robots. © Roel van der Aa

Peuterspeelzaal Peuterhof en basisschool De Oversteek in Liempde bundelen krachten en beginnen ook kinderopvang

LIEMPDE - Drie leegstaande lokalen in basisschool De Oversteek in Liempde worden in de meivakantie al voorbereid voor kinderopvang. Ook krijgt peuterspeelzaal Peuterhof dan meteen een opknapbeurt. De ouders van peuters en basisschoolleerlingen zijn gisteren geïnformeerd dat beide instellingen samen Speelleercentrum De Oversteek starten na de zomervakantie.

Directeur-bestuurder Edwin Vugts van De Oversteek: ,,We zijn al een brede school, maar gaan in ons gezamenlijke gebouw nog nauwer samenwerken en kennis en kunde uitwisselen. We gaan ons werk nog meer op elkaar afstemmen. Met als doel dat er geen knip meer zit rond het vierde jaar van een kind, bij de overgang naar de basisschool. We willen dat het een vloeiende 'speel- en leertijd' wordt, van 0 tot 13 jaar.

De beide teams smelten samen om dit te bewerkstelligen. Peuterhof heeft vier leidsters en vangt zo'n 45 kinderen op; De Oversteek telt ongeveer 450 leerlingen en zo'n 45 medewerkers. ,,We worden in de praktijk één team, met één visie, één bestuur en één belang: dat van het kind", zegt Vugts.

Nieuw is in ieder geval dat het gezamenlijke team ook buitenschoolse kinderopvang gaat bieden. Daarvoor worden nieuwe medewerkers aangetrokken of huidige medewerkers kunnen meer uren gaan werken. In de verbouwing en het inrichten van de opvangruimten steekt De Oversteek zo'n 80.000 euro. Dat komt uit de eigen spaarpot en voor een deel springt de gemeente bij.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement