Volledig scherm
Projectontwikkelaar Clemie van Wanrooij (l) en directeur Jan van Peer (r) van het gelijknamige bouwbedrijf, ondertekenen samen met wethouder Peter van de Wiel de overeenkomst voor 465 woningen in Boxtel-Noord. © gemeente Boxtel

Plannen voor 'Groot Selissen' zijn nu officieel: 465 nieuwe woningen

BOXTEL - De plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk 'Groot Selissen' aan de noordkant van Boxtel zijn officieel. Vanmiddag ondertekenden wethouder Peter van de Wiel en de projectontwikkelaars Van Wanrooij en Van Peer daarvoor de overeenkomst. 

In totaal komen er 465 nieuwe woningen in het gebied, dat totaal zo'n twintig hectare groot is en globaal ligt tussen Oertijdmuseum, rijksweg A2, Bosscheweg en politiebureau.

Dertig procent van de nagenoeg energieneutrale, gasloze wijk zal sociale woningbouw zijn, die samen met in principe woonstichting Sint-Joseph ontwikkeld zal worden. De helft zal bestaan uit goedkope en middeldure koop- en huurwoningen en de rest zijn woningen in het hogere segment. ,,Het doet ons goed dat er met name ook middeldure huurwoningen worden gebouwd, want daaraan is in Boxtel grote behoefte", aldus wethouder Van de Wiel. 

De voorbereidingen hebben twee jaar in beslag genomen. ,,We hopen nu zo snel als kan aan de slag te gaan", aldus directeur Clemie van Wanrooij van de gelijknamige projectontwikkelaar. Daarvoor is het eerst nodig dat er een bestemmingsplan komt. ,,Daarmee gaan we aan de slag", meldt de wethouder, die er vanuit gaat dat in 2019 de eerste steen gelegd kan worden. 

Veel voorwerk is inmiddels gedaan. Zo zijn er al gesprekken geweest met de eigenaren van de agrarische bedrijven in het gebied waarvan in ieder geval de stankcirkel moet verdwijnen en hebben de ontwikkelaars al eigendommen of afspraken daarover.

Het gehucht Selissen wordt in de huidige vorm in de plannen opgenomen, zo is de bedoeling.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement