Volledig scherm
Wie staan er achter lijsttrekker Carine Blom op de kandidatenlijst van Progressief 96 uit Haaren? © progressief'96

Progressief 96 uit Haaren maakt het spannend met kandidaten voor verkiezingen

HAAREN - Veel politieke partijen in de Meierij hebben inmiddels bekend gemaakt met welke kandidaten ze de campagne voor de raadsverkiezingen van maart ingaan. Progressief 96 uit Haaren doet dat anders dan alle andere partijen in deze regio.

De meeste maken eerst de lijsttrekker bekend en daarna in één klap de rest van de kandidatenlijst of lanceert de hele lijst tegelijk. Progressief 96 kondigde donderdag aan dat het huidige raadslid Carine Blom de kar gaat trekken. De rest van de kandidatenlijst is door de partij al vastgesteld maar wordt nog niet bekend gemaakt. Dat gebeurt later. En dan niet in één keer, zo bedacht de campagnecommissie, maar één kandidaat per dag voor de nummers twee tot en met acht.

De partij laat de spanning niet helemaal ondraaglijk worden in Haaren, want ze maakt de nummers negen tot en met zestien wel in één keer bekend. Waarschijnlijk, meldt de campagnecommissie voorzichtig.

Progressief '96 is in Haaren met vier zetels de grootste oppositiepartij in de huidige gemeenteraad.

  1. 'Biomassapleintje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    'Bi­o­mas­sap­lein­tje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    LENNISHEUVEL - Onrust in Lennisheuvel? Niets van gemerkt. Peter Manniën, raadslid van Combinatie'95 en zelf inwoner van het dorp, sprak gisteravond naar eigen zeggen uit ervaring. ,,En waar praten we over? Een biomassapleintje van 0,6 hectare. Kennelijk dringt het maar niet tot iedereen door dat we bedrijventerrein Vorst B niet anders kunnen invullen dan met een Greentech Park met biomassaplein. We praten hierover al sinds 2013."

Boxtel e.o.