Volledig scherm
Wethouder Eric van de Broek bij de presentatie van het Boxtelaartje (vogeltje). © Hein Eikenaar/BD

Punt achter spaarsysteem
van winkels; dag Boxtelaartje

BOXTEL - Na nog geen drie jaar zet stichting Brabants Centrum in samenspraak met drie Boxtelse winkeliersverenigingen een punt achter het ambitieuze spaarproject 'Boxtelaartjes'. De animo voor het spaarsysteem is zo ver gedaald dat het volgens de initiatiefnemers geen zin meer heeft om er mee door te gaan. Donderdag zijn de bijna zesduizend pashouders op de hoogte gesteld van het besluit.

Brabants Centrum lanceerde het idee. De stichting geeft niet alleen een weekblad uit, maar heeft ook ideële doelstellingen, zoals ondersteunen van de plaatselijke middenstand. Het spaarsysteem, dat ook verenigingen ondersteunde, liep in het eerste jaar prima met 88 deelnemende winkeliers. De klad kwam er in, de meeste van de deelnemende ondernemers, teruggezakt naar 25, deden nog te weinig 'leuke' aanbiedingen. Reden voor Brabants Centrum om er niet langer geld in te steken.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.