Volledig scherm
De spoorwegovergang bij de Tongeresestraat in Boxtel (archiefbeeld). © pve/patrick guitjens

Raad van State krijgt het druk met Boxtelse bezwaren

BOXTEL - Meer dan twintig bezwaarprocedures zijn er bij de Raad van State gestart tegen de verkeersmaatregelen die de gemeenteraad van Boxtel vorig jaar heeft vastgesteld. Afsluiten van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg van bedrijventerrein Ladonk richting Haaren zijn daarvan de voornaamste. 

Het gaat om bezwaren van zowel een groot aantal bewoners als bedrijven en organisaties. Op de lijst staan onder anderen een bandenbedrijf, een transportbedrijf, bewonersbelangen Boxtel-Noord, milieuvereniging Het Groene Hart en Werkgeversvereniging Boxtel en omgeving. 

De verwachting is dat er rond de zomer van dit jaar duidelijkheid is over de procedures. Bij het vaststellen van de maatregelen door de gemeenteraad in september werden er 161 zienswijzen ingediend.

De bezwaren richten zich onder meer tegen de milieueffecten van de nieuwe weg, als mede nut en noodzaak van de ontsluiting. Ook het verkeersbesluit om de dubbele overweg op termijn af te sluiten stuit op veel verzet. Het zou een tweedeling van Boxtel betekenen. De maatregelen zouden ook voor veel verkeersoverlast op andere plaatsen in het dorp gaan zorgen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement