Volledig scherm

Raad van State: 'Nieuw onderzoek Boxtel naar schadeclaim'

DEN HAAG/BOXTEL - De gemeente Boxtel moet een planschadeclaim van bewoners van de Stationsstraat opnieuw onderzoeken. Dit besliste de Raad van State woensdag in een tussenuitspraak in de rechtszaak van Boxtelnaren Jeroen van Baren en Ineke van Esch.

Boxtel kende het stel 5.200 euro planschadevergoeding toe voor de waardevermindering van hun huis naast een architectenkantoor. Dit kantoor aan de Stationsstraat heeft van de gemeente forse bouwmogelijkheden gekregen. De gemeente heeft de planschade laten onderzoeken maar de Raad van State wil dat dit opnieuw gebeurt. De schade zou volgens het rechtscollege wel eens hoger kunnen zijn. Het architectenbureau mag worden uitgebreid en verhoogd, waardoor het uitzicht van de protesterende Boxtelnaren ‘’vergaand nadelig wordt beïnvloed’’, zegt de Raad van State. De twee becijferden hun schade op zo’n 25.000 euro.

De kwestie is voor de gemeente Boxtel aanleiding geworden om de gegeven bouwmogelijkheden nog eens tegen het licht te houden. Maar er moet ook een nieuw planschadeonderzoek komen.

Boxtel e.o.