Volledig scherm
De Heilig Hartkerk in Boxtel. © Marc Bolsius

Raadsfractie INbox wil actie rond Boxtelse kerk

BOXTEL - Het plan om de Heilig Hartkerk in Boxtel om te toveren tot een centrum voor evenementen, theater en muziek is van de baan en daarmee is de gemeente terug bij af. En dreigt niet alleen langdurige leegstand van de kerk maar ook verval. De politieke groepring INbox spoort daarom in schriftelijke vragen het college aan tot actie in deze kwestie.

Vorig jaar kocht ondernemer Michel de Groot uit Waalre de kerk en kondigde aan er een evenementencentrum van te willen maken. De Groot zette in maart echter een streep door zijn plannen en biedt de kerk nu te huur aan.

,,Er staat nu een gebouw dat er bouwkundig en technisch alleen maar op achteruit gaat", schrijft INbox aan het college. De partij vraagt of B en W iets richting eigenaar kan doen om het verval tegen te gaan en wil ook dat het college contact zoekt met het Bisdom om te bespreken of er iets aan de situatie te doen is.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.