Volledig scherm
Monique Joosten (r) is al 16 jaar dirigent bij kamerkoor Ratatouille. © Noor Reigersman

Ratatouille is al 25 jaar een uniek Boxtels koor

BOXTEL – „Een uniek koor”, vindt dirigent Monique Joosten. Al zestien jaar dirigeert ze kamerkoor Ratatouille dat zaterdag zijn zilveren jubileum viert met een concert en een feest.

Vijfentwintig jaar geleden kwamen de leden uit Den Bosch en Boxtel, maar inmiddels zijn ze bijna allemaal Boxtelaren – zeventien in totaal. ,,Het is het meest democratische koor dat ik ken”, vertelt Joosten. „Iedereen wil overal inspraak in hebben en ik probeer zo flexibel mogelijk te zijn. Maar soms moet ik een grens trekken, want het moet werkbaar blijven. Bijvoorbeeld met de muziekkeuze.”

Koorlid van het eerste uur, Kees Schouwenaars, snapt Joostens overpeinzingen. „Behalve een muziekcommissie hebben we er nog tig andere. We hebben meer commissies dan leden.” Waarop Joosten lachend zegt: „Het is ook het sociaalste koor dat ik ken. Dat merk je ook tijdens de optredens: het is altijd volle bak.”

Het jubileumconcert wordt zaterdag 15 oktober gegeven in de St. Theresiakerk in Lennisheuvel en duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Tickets zijn te koop op de website van Ratatouille.

Boxtel e.o.