Volledig scherm
René Cijffers. © Roy Lazet

René Cijffers wil Boxtelaren met elkaar verbinden, door kunst en cultuur

BOXTEL - Boxtelaren met elkaar verbinden. Dat wil René Cijffers, oprichter en voorzitter van stichting BoeL, muzikant en werkcoach.

Minder is soms meer. Meer rust. Meer vrijheid. Meer inspiratie. René Cijffers (50) uit Boxtel is daar heilig van overtuigd. In zijn leven maakte hij soms scherpe keuzes. Omdat hij liever één of twee dingen goed doet, dan veel dingen halfbakken.

Hij zegde zijn baan in de psychiatrie op om huisvader en muzikant te kunnen zijn. Hij trapte op de rem toen het te druk werd met muziekgroep One Two Trio. Dat schiep ruimte, om actiever te worden in Boxtel bijvoorbeeld, met de stichting BoeL. Die probeert sinds acht jaar met culturele projecten Boxtel en Liempde te verrijken en inwoners met elkaar te verbinden.

„We wilden iets beginnen in Boxtel wat er nog niet was. Het wiel uitvinden. Ons eerste project was die cd met liedjes van de Ploegadoers. Die liedjes zijn ook live uitgevoerd; we hebben Podium Boxtel twee keer uitverkocht. Nadien realiseerde ik mij: ik kan iets in gang zetten wat aanslaat, waar mensen aan mee willen doen."

Lees het complete interview met René Cijffers in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van dinsdag 15 november.

Boxtel e.o.