Samenwerking moet zorgen voor meer evenementen in Liempde

LIEMPDE - Vrijdagmiddag ondertekenden Rob Dito, voorzitter van SPPiLL, en Paul Saris, voorzitter van Terug in d'n Ted, in de 'goei kamer' van D'n Liempdsen Herd een intentieovereenkomst. Zij willen gaan samenwerken op het gebied van het bewaren en tonen van Liempds cultureel erfgoed. 

Volledig scherm
Ondertekening intentieverklaring samenwerking SPPiLL en Terug in d'n Ted. © E Vmeurs

Verder willen ze samen evenementen gaan organiseren in en rond D'n Liempdsen Herd. ,,Zo kunnen we ervoor zorgen dat de leefbaarheid in het dorp hoog blijft", aldus Dito.

Veldschuur
Eén van de concreet gemaakte afspraken, is de bouw van een veldschuur op het erf van D'n Liempdsen Herd. De bouwtekeningen liggen klaar. Zodra de vergunningen binnen zijn, kan de bouw starten. Dat geldt ook voor de bouw van een bakhuisje en een klompenmakershuisje. 

De verbouwing van D'n Liempdsen Herd is in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, is de bouw in oktober klaar. Voor de kantoorruimte op de bovenverdieping is SPPiLL nog op zoek naar een huurder. ,,Daarmee kunnen we een deel van de exploitatie dekken en we hebben die ruimte zelf niet nodig", legt Dito uit.