Volledig scherm
© Noor Reigersman

Sint stapt aan land in Boxtel

BOXTEL – Op de Zwaanse brug was het dringen geblazen om een glimp op te vangen van de goedheiligman met zijn pieten, die zondagmiddag in kano’s over de Dommel voeren en achter Meneer van Dommelen aan land gingen.

Van daaruit ging de wandeling naar de Markt, waar Sinterklaas in zijn tijdelijke paleis audiëntie hield te midden van de pieten, allemaal donkerbruin geschminkt. Het riep geen verhitte discussies op. „Nu moeten we feestvieren en niet zo zeuren”, vond Meike Schapink. „De kinderen zal het een biet wezen. Dit is onze discussie. Heel belangrijk, maar niet voor dit moment.”

Jurgen Mollink vond de roetpiet wel een oplossing. „Dat is goed te verklaren met de schoorsteen en zo.” Na de vraag van presentator Marcel van Galen hoe de kanotocht was verlopen, reageerde Sinterklaas met: „Er zijn drie pieten in het water gevallen, maar ze komen er wel weer uit.” Intussen bleef het gestaag motregenen en veel kinderen verlieten de Markt met hun ouders voordat ze de sint een handje hadden gegeven.

Boxtel e.o.