Volledig scherm
SintLucas in Boxtel

SintLucas Boxtel krijgt zak geld van minister voor opstuwen toppers

BOXTEL/EINDHOVEN - Mbo'ers die naar het SintLucas in Boxtel of Eindhoven gaan kunnen de komende jaren hun talenten verder dan elders ontwikkelen.

De school voor creatief-technische beroepen is als enige mbo in Brabant uitverkoren voor het uitbouwen van een speciaal excellentieprogramma. De school krijgt daarvoor van het ministerie een stevige smak geld extra.

Directeur Dorien Verdier is trots. Ze wil niet zeggen hoeveel geld haar school de komende vier jaar extra krijgt. Eerder werd al wel bekend dat minister Jet Bussemaker bijna 100 miljoen euro uittrekt voor de excellentieprogramma's op de mbo's. Doel van de programma's is om talentvolle studenten uit te dagen om op hun vakgebied uit te blinken en door te stoten naar de top.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Dierenwelzijncentrum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen
    PREMIUM
    Zomer vol zorg

    Bij Dierenwel­zijn­cen­trum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen

    HAAREN - Het toegangshekje van Dierenwelzijncentrum In 't Veld zwaait geregeld open. Baasjes die hun huisdieren brengen. ,,Luna kwispelde met haar staart", merkt Sabrina Grim uit Den Bosch op. ,,Denk dat de hond de geur herkende. Wij gaan op vakantie. Luna logeert in Haaren. Voor haar ook een uitstapje. Luna is een echte 'buitenhond'; kan hier op de weiden om de hokken rennen en spelen. Ze kreeg het even moeilijk bij het afscheid, maar zag onze hond net met een verzorger vrolijk naar binnen lopen."

Boxtel e.o.