Volledig scherm
Kenny B. opent de Tilburgse kermis © John Schouten/Beeld Werkt

Slowlands verwacht veel van nieuw evenemententerrein in Boxtel

BOXTEL - Muziek- en eetfestival Slowlands vindt dit jaar plaats aan de Van Salmstraat in de spoorzone van Boxtel. Het gaat om het lang braakliggende terrein pal aan het spoor, aan de achterzijde van het station op bedrijventerrein Ladonk.

Organisator René Leenders is zeer enthousiast over de nieuwe stek, die uit noodzaak geboren werd. Slowlands, dat plaatsvindt op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september, stond gepland op landgoed Velder waar vorig jaar ook de eerste editie werd gehouden. Daar kwam het om logistieke redenen in de knel. In eerste instantie tot grote teleurstelling van de organisatie. De gemeente Boxtel kwam echter met de plek in de spoorzone. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee", aldus Leenders. ,,Bezoekers kunnen nu met de trein komen en staan vijftig meter verderop al op Slowlands."

Het evenement mikt op 5000 bezoekers per dag. Bovendien is de programmering flink aangepast vergeleken met afgelopen jaar. Stonden er toen vooral veel minder bekende (cover)bands op het podium. Nu moeten grote namen als Digy Dex, Handsome Poets, Kenny B en Niels Geusebroek publiek trekken.

Boxtel e.o.