De Kleine Aarde in Boxtel, met links onder de Van Coothhoeve, daarachter een oude kas en rechts daarvan het oude bezoekerscentrum dat inmiddels gerenoveerd is. Het complex is ongeveer 3,7 hectaren groot.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kleine Aarde in Boxtel, met links onder de Van Coothhoeve, daarachter een oude kas en rechts daarvan het oude bezoekerscentrum dat inmiddels gerenoveerd is. Het complex is ongeveer 3,7 hectaren groot. © copyright Marc Bolsius

Stap voor stap vordert natuurpark De Kleine Aarde in Boxtel

BOXTEL - Een bord met daarop de tekst 'Welkom bij De Kleine Aarde' lijkt symbolisch voor het voormalige ecopark in Boxtel. Het is overwoekerd door groen en nog amper te lezen. Ook op het complex van zo'n 3,7 hectaren tiert het groen welig, na jaren van verwaarloosd onderhoud. Maar de schijnt bedriegt. De kentering is ingezet.

  1. Verkoop Van Coothhoeve nogal altijd niet officieel

    Verkoop Van Coothhoeve nogal altijd niet officieel

    BOXTEL - De verkoop van de Van Coothhoeve door de gemeente Boxtel aan woonstichting Sint-Joseph is nog altijd niet rond. Het wachten is op de officiële toestemming van de Autoriteit Woningcorporaties voor de deal. Informeel zou dat akkoord er inmiddels wel zijn. ,,Er is geen sprake van een verschil van inzicht", laat een woordvoerder van de gemeente Boxtel weten. Onduidelijk is wanneer de toestemming wel komt. De autoriteit houdt onder meer toezicht op het gedrag van woningcorporaties en op hun financiële beheer.