Volledig scherm
© Thinkstock

Startlijst Ster ZLM Toer telt zeven World Tour teams

LIEMPDE - Aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk doen dit jaar liefst zeven World Tour teams mee. Ook krijgt de Nederlands-Belgische etappekoers, die verreden wordt van 15 tot en met 19 juni, zes pro continentale ploegen aan de start.

De deelnemende World Tour teams zijn: Het Nederlandse LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step en Lotto Soudal uit België, het op een Duitse licentie rijdende Giant-Alpecin, BMC Racing en Cannondale uit de Verenigde Staten en het Zwitserse IAM Cycling. Met die zeven World Tour formaties kent de Ster ZLM Toer al een sterk deelnemersveld, maar door de komst van zes pro continentale teams is het peloton in de breedte nog sterker. Het deelnemersveld van de Ster ZLM Toer bestaat in totaal uit 22 ploegen en wordt compleet gemaakt met negen continentale teams.

De Ster ZLM Toer gaat op woensdag 15 juni van start met een proloog in Goes. Daarna volgen etappes in Oss en Buchten. Op zaterdag 18 juni staat de Belgische rit met start in Verviers en finish op de stuwdam van La Gileppe in de boeken als de koninginnenrit. Een dag later gaat de slotetappe van Someren naar Boxtel. In de laatste jaren gebruikten veel topsprinters de Ster ZLM Toer als laatste test voor de Tour de France.

Alle informatie over het evenement is te vinden op de site van het evenement.

Boxtel e.o.