Volledig scherm
Terrein De Vorst ligt vlakbij Lennisheuvel. © Google Maps

Statenfractie VVD bezoekt Boxtel

BOXTEL - De Statenfractie van de VVD komt vrijdag 26 januari voor een werkbezoek naar Boxtel. Samen met de plaatselijke politici gaan de Brabantse bestuurders onder meer naar het Oertijdmuseum en zijn er gesprekken met het bestuur van ondernemersvereniging SPIN en in Liempde met het Dorpsberaad.

Met SPIN praten de liberalen over de invulling van het nieuwe bedrijventerrein Vorst B, die fel ter discussie staat. De gemeente Boxtel wil daar, in nauwe samenspraak met de provincie, een duurzaam Greentech Park met biomassaplein vestigen, de ondernemersvereniging pleit voor vestiging van 'reguliere' bedrijven. 

In Liempde staat met name de uitbreidingslocatie Roderweg/Hamsestraat op de agenda. Boxtel wil daar een nieuwe woonwijk realiseren. De provincie zorgt echter volgens de gemeente met nieuwe eisen voor vertraging van de plannen.

Tijdens het werkbezoek krijgt ook het Boxtelse bedrijfsleven aandacht. De fracties van Staten en gemeenteraad gaan vrijdag op bezoek bij het Oertijdmuseum, waar over het lokale toerisme wordt gesproken en in de middag bij twee innovatieve bedrijven: Ecotap, elektrische oplaadpunten, en Dimaen, industriële plastic-scheidingsmachines.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement