Volledig scherm
© Thinkstock

Streep door bouwplan voor woningen Liempde

LIEMPDE - Het bouwplan voor ruim honderd woningen aan de Roderweg/Hamsestraat in Liempde is niet acceptabel. Dat heeft gedeputeerde Erik van Merrienboer vorige week aan wethouder Peter van de Wiel van Boxtel laten weten.

De provinciebestuurder vindt, vanwege de landschappelijke invulling, het aantal van veertig woningen maximaal op de beoogde locatie. Een flinke streep door de bouwambities van de gemeente voor het dorp Liempde.

Stap te ver

De locatie ligt in een gebied dat is aangeduid als 'integratie stad en land' en ook deels in het attentiegebied van de ecologisch hoofdstructuur. De stedelijke verdichting die Boxtel op het oog had, gaat te ver voor de provincie.

De bouwplannen in Liempde staan al langer ter discussie bij de provincie. De wethouder en ook het dorpsberaad Liempde hoopten de gedeputeerde op andere gedachten te kunnen brengen. Wel wil gedeputeerde Van Merrienboer meedenken met Boxtel over de mogelijkheden die de ruimte-voor-ruimte-regeling wellicht biedt. Dat zou kunnen betekenen dat als elders in het buitengebied bijvoorbeeld stallen verdwijnen er toch meer woningen kunnen komen aan de Roderweg/Hamsestraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement