Volledig scherm
Sue is de nieuwe T-rex in het Oertijdmuseum in Boxtel. © Johan van Grinsven/BD

Sue is de nieuwe T-rex in het Oertijdmuseum in Boxtel

BOXTEL - Buiten het Oertijdmuseum in Boxtel staat T-rex Sue al een tijd, in vol ornaat. Binnen pronkt ze nu ook, tot op het bot uitgekleed. De replica van het meest complete T-rex-skelet ter wereld - meer intact dan T-rex Trix in Leiden - is sinds enkele dagen te zien in het Boxtelse museum. In achtenswaardige afmetingen: twaalf meter lang en vier meter hoog.

De Boxtelse Sue is niet helemaal origineel gebleven, want het oerbeest heeft de kop van soortgenoot Stan gekregen, die ook in Amerika is ontdekt. „Die kop is mooier”, zegt directeur-eigenaar René Fraaije van het museum.

Het Oertijdmuseum hoopt dit jaar ruim 70.000 bezoekers te trekken. In de herfstvakantie ging het record van vorig jaar - 64.000 betalende bezoekers - al aan flarden. „De groei is boven verwachting. Ik hoop de 100.000 bezoekers al over drie jaar te bereiken in plaats van over de geplande vijf jaar.”​

Vooral de recente aanwas van Belgische en Duitse gasten heeft Fraaije verrast. „We maken daar namelijk geen reclame.” Zijn verklaring: „We zijn de laatste jaren flink uitgebreid, met onder meer een Oertijdbos en een speeltuin. Daardoor is hier meer te beleven en blijven mensen langer. Niet meer twee of drie uur, maar tussen drie en vijf uur. We zijn een dagje uit geworden, waarvoor het loont een flink eind te rijden. En onze bezoekers zijn erg tevreden, dat leidt tot veel mond-tot-mondreclame.”

Volledig scherm
Sue is de nieuwe T-rex in het Oertijdmuseum in Boxtel © Johan van Grinsven/BD

Boxtel e.o.