Volledig scherm
Organisator Willy van Zuijlen en Koen de Kort. © Hettie van der Ven

Teleurgestelde Koen de Kort blijft ambassadeur van Tourspel Liempde

LIEMPDE - Behalve Koen de Kort zelf, baalde ook de organisatie van Tourspel Liempde flink toen afgelopen week bekend werd dat De Kort door zijn team Giant Alpecin niet geselecteerd is voor de aanstaande Tour de France. De Liempdse renner is al jaren ambassadeur en boegbeeld van het lokale Tourspel. En blijft dat toch.

Wezenlijk onderdeel van het spel vormt het voorspellen van de einduitslag van Koen. Na goed overleg tussen De Kort en Stichting Woudbloem Liempde, de organisatie van het Tourspel, blijkt dat alles zoals gepland door kan gaan. En dus was De Kort, het Nederlands kampioenschap nog vers in de benen, zondagavond gewoon aanwezig voor de aftrap van het Tourspel in café De Durpsherberg.

Dumoulin
​In plaats van zijn eigen uitslag voorspelde hij ten bate van het Tourspel nu de plek van ploeggenoot Tom Dumoulin in het eindklassement van 's werelds grootste wielerwedstrijd: positie 24. Iedereen die wil kan deelnemen aan Tourspel Liempde. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.
Aanstaande donderdag en vrijdag vinden de inschrijvingen plaats. Het benodigde formulier hiervoor is te downloaden op www.tourspelliempde.nl

Volledig scherm
Vertegenwoordigers van organisatie, goede doelen én Koen de Kort. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
Koen de Kort voorspelt de plek van Tom Dumoulin tijdens de Tour de France. © Hettie van der Ven

Boxtel e.o.