Volledig scherm
Beeld van de uitslaande brand die maandag woedde in een monumentaal pand aan de Eindhovenseweg in Boxtel. © Bart Meesters

Terrein rond uitgebrand Boxtels monument afgesloten

BOXTEL - Het hele terrein rond het uitgebrande pand aan de Eindhovenseweg in Boxtel is gisteren om veiligheidsredenen afgezet. Roland van Heeswijk van IMvest Vastgoed, eigenaar van het perceel, heeft al een eerste blik in de uitgebrande monumentale villa geworpen. 

Hij stelt dat weliswaar veel ten prooi is gevallen aan de vlammen maar dat de gevels er nog behoorlijk goed uitzien. Dat kan gunstig zijn voor de restauratie.

Toch wil Van Heeswijk daar niet op vooruit lopen. Dat komt omdat woensdag 15 november een  bouwkundige inspectie plaats heeft. De intentie van de Schijndelse projectontwikkelaar blijft om het pand in oude glorie te herstellen. Het moet de blikvanger worden van het woningbouwproject Hobbendonk dat IMvest hier wil realiseren. 

Dat bouwplan van 24 woningen, waaronder twee appartementen in de monumentale villa, loopt vermoedelijk door de brand geen vertraging op, aldus Van Heeswijk. De ontwikkelaar wil volgend jaar met de bouw starten.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement