Volledig scherm
Renée van Loon (links) en haar neef Hugo. © N Reigersman

Tieners uit Boxtel op maatschappelijke stage in Lourdes: 'Belangrijkste taak is voortduwen van rolstoelen'

BOXTEL - Je maatschappelijke stage in Lourdes doen, dat komt niet vaak voor. Hugo (15) van Loon en zijn nichtje Renée van Loon (14) uit Boxtel vertrokken afgelopen herfstvakantie naar de bedevaartsplaats om daar assistentie te verlenen.

Ze duwden mensen in rolstoelen voort, sjouwden koffers, hielden de wacht bij de treindeur bij het in- en uitstappen in de TGV, waarmee de elfhonderd pelgrims en vele zorgvrijwilligers uit het bisdom Den Bosch naar het zuiden afreisden. 

Lourdes is bekend terrein voor zowel Renée als Hugo. Beiden zijn er al vaak geweest. ,,Onze ouders doen daar regelmatig vrijwilligerswerk", vertelt Hugo. ,,We zijn er op bedevaart geweest, en afgelopen zomer ook met vakantie. Afgelopen herfstvakantie deden mijn ouders daar weer vrijwilligerswerk en onze grootouders waren er ook. Het leek Renée en mij leuk om mee te gaan en daar onze maatschappelijke stage te doen." 

De meest voorkomende taak van het tweetal was het voortduwen van rolstoelen. ,,We gingen naar de verschillende kerken in het Heiligdom", legt Renée uit. ,,Naar  de sacramentsprocessie, de lichtprocessie, wandelen langs de grot waar Maria, de moeder van Jezus, is verschenen aan Bernadette in 1858, we gingen kaarsjes opsteken. Maar we maakten ook een stadswandeling. En we hebben ook wel geshopt, hoor, en souvenirs gekocht."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij