Volledig scherm
Yinthe Brandwijk © Noor Reigersman

Tienjarige Yinthe uit Boxtel schrijft boek

BOXTEL – Een spannend sprookjesachtig boek over goed en kwaad met dertig fraaie illustraties. De tienjarige Yinthe Brandwijk uit Boxtel kreeg het voor elkaar om haar grote droom – het maken van een boek – te realiseren.

Dat deed ze met de medewerking van haar grootmoeder, de kinderboekenschrijfster Ineke Platel, en haar grootvader Theo Platel die de opmaak op zich nam. De hoofdpersoon in het boek is Yinthe zelf, onder de naam Amanda Mae. De illustraties passen goed bij het originele verhaal over enerzijds het iets dat planten, dieren en fantasieën bedreigt en anderzijds Amanda Mae die het land Allessandria gaat redden.

“Ik ben regelmatig bij oma en opa en dan verveelde ik me vaak,” vertelt Yinthe. “Toen bedacht ik dat ik misschien wel een boek met oma kon maken. Zo is het begonnen.” De zoektocht naar een uitgever is al gestart. “Twee uitgevers hebben op ons persbericht gereageerd,” vertelt Platel. “Zij lezen momenteel het manuscript. Dus nu is het afwachten. Maar omdat we Yinthe heel graag voor haar tiende verjaardag toch al een echt boek wilden geven – 13 januari was ze jarig – hebben Theo en ik het laten drukken en haar een paar exemplaren gegeven.”

Yinthe is duidelijk over haar grootste wens. “Ik hoop dat het boek uitkomt en in boekwinkels en bibliotheken komt. Dat wil ik al sinds ik klein was.”

Boxtel e.o.