Volledig scherm
André van Breugel van Waterschap De Dommel schepte vandaag, dinsdag 15 augustus, tientallen dode eenden uit de Dommel in Boxtel © Johan van Grinsven

Tientallen dode eenden uit de Dommel in Boxtel gehaald

BOXTEL - Tientallen dode eenden heeft André van Breugel uit Boxtel vandaag uit de Dommel in zijn woonplaats gehaald. Hij was namens Waterschap De Dommel op inspectieschouw omdat het waterschap berichten had gekregen over dode watervogels. Dat bleek geen loos alarm. 

In zijn ochtendvaartochtje schepte de 48-jarige Van Breugel zo'n 25 dode eenden uit het water. Vanmiddag had hij rond 14.30 uur al weer een tiental dode beesten uit het water geschept. De meeste dode eenden liggen aan de waterkant, tussen overhangend gras of het riet, aldus de medewerker van het Waterschap. Hij treft ze aan van pas overleden tot al in staat van ontbinding. De beesten zijn vermoedelijk overleden door botulisme. Onderzoek moet uitwijzen of dat ook werkelijk de oorzaak is. 

Van Breugel treft ook dieren aan die nog leven, maar het niet lang meer zullen maken. Vandaar dat hij verwacht dat hij donderdag nog een keer de Dommel op gaat. 

Volledig scherm
André van Breugel van Waterschap De Dommel tuurt op de Dommel in Boxtel naar dode watervogels. © Johan van Grinsven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement