Een van de kerststallen die in 2015 in Liempde buiten stond tijdens de Kribkesroute.
Volledig scherm
Een van de kerststallen die in 2015 in Liempde buiten stond tijdens de Kribkesroute. © Jeroen van Eijndhoven / PVE

Tijdens Kribkesroute Liempde wordt voor het eerst meest bijzondere kerststal gekozen

LIEMPDE - Voor het eerst wordt aan de jaarlijkse Kribkesroute in Liempde een wedstrijd gekoppeld: het 'meest bijzondere kribke'. De Kribkesroute heeft voor de zesde keer plaats in het dorp; het aantal deelnemers is ieder jaar gestegen. 

De organisatie probeert nu met het wedstrijdelement te stimuleren dat niet alleen meer maar ook meer opvallende kerststallen langs de route komen te staan. Inmiddels doet een op de tien huishoudens in Liempde mee aan dit fenomeen.  

Het evenement start op zaterdag 16 december als ook de jaarlijkse Kerstmarkt plaatsvindt. Bezoekers kunnen kiezen uit twee wandelingen - ruim 3 en bijna 5 kilometer - langs een groot aantal kerststallen in Liempde. In 2016 stonden meer dan tweehonderd kerststallen langs de Kribkesroute, in het eerste jaar waren dat er ongeveer vijftig. Er komt een folder uit waarin alle locaties staan waar kerststallen buiten te zien zijn en voor het eerst is er ook een digitale versie voor smartphones. De Kribkesroute wandelen kan van 17 december tot en met 6 januari. 

WinterWonderZondag

De organisatie heeft inwoners, bedrijven en verenigingen opgeroepen om dit jaar meer extra activiteiten te organiseren. Die oproep geldt voor zondag 17 december, de WinterWonderZondag, en voor de de hele periode van de Kribkesroute. Tijdens die WinterWonderZondag is er veel te doen, zien en horen langs de route, zoals  muziek, straattheater, kerstsamenzang, een levende kerststal, voorlezen van het kerstverhaal en een workshop kerststallen knutselen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement