Volledig scherm
© ANP

Tuk Tuk wil in Boxtel maar niet gaan rijden

BOXTEL - Het was eerst mei, het werd augustus, maar nu is het zelfs onzeker of er in het centrum van Boxtel nog wel een Tuk Tuk gaat rijden. Coördinator Boudewijn Mijjer is in ieder geval niet optimistisch.

Droevig. Dat is hoe het volgens coördinator Boudewijn Mijjer is gesteld met de toekomst van de Tuk Tuk in Boxtel. Het was de bedoeling dat de 'gemotoriseerde riksja', met plaats voor vier personen, al vanaf het vroege voorjaar door het centrum zou tuffen. Maar leveringsproblemen zorgden steeds voor nieuwe vertraging. ,,En nu weet ik het helemaal niet meer", verzucht Mijjer. ,,Ik krijg niet eens contact meer met de leverancier in Diemen. Niet telefonisch, niet per email. Dat terwijl de Tuk Tuk toch al voor een groot deel is betaald."

Het plan om in Boxtel een Tuk Tuk te laten rijden, kwam meer dan een jaar geleden van Zorgzaam Boxtel. In samenwerking met onder meer het Oertijdmuseum en de Zorggroep Elde. Het idee is om met name ouderen een apart, prettig en makkelijk vervoermiddel te bieden. De 'zilverexpres' gedoopte elektrische Tuk Tuk moet gaan rijden met toeristen en inwoners tussen station, centrum, museum en ook bijvoorbeeld zorgcentrum Simeonshof. In feite is alles in kannen en kruiken. De financiering is voor elkaar en de vrijwilligers staan klaar om de Tuk Tuk te besturen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.