Volledig scherm
Een van de zomerrondleidingen van VVV Boxtel voert de deelnemers naar kasteel Stapelen. © Johan van Grinsven/BD

Twee nieuwe zomerrondleidingen in Boxtel

BOXTEL. Architectuur rond 1900 en de kloosterroute. Dat zijn de twee nieuwe themawandelingen die VVV Boxtel heeft toegevoegd aan het programma van cultuurhistorische zomerrondleidingen. Tot en met eind augustus zijn er elke week enkele van deze wandelingen door Boxtel met een VVV-gids. 

Die wandelingen zijn zowel voor Boxtelaren als (dag)toeristen bedoeld. Er zijn zeven verschillende rondleidingen om uit te kiezen. Naast de twee nieuwe routes, zijn de Binnendommeltjestocht, een wandeling rond de Sint Petrusbasiliek, rond kasteel Stapelen, de Molenroute en de Breukelentocht op het programma gebleven. 

De Boxtelse VVV verzorgt voor het derde jaar deze zomerrondleidingen. Meelopen kost 2 euro per wandeltocht. Deelnemers kunnen zich op de dag van de rondleiding even voor 19.00 uur melden bij de VVV op de Markt in Boxtel. Alleen de Breukelenroute heeft een startpunt elders: bij de Heilig Hart-kerk. Aan iedere wandeling kunnen zo'n twaalf mensen meedoen. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. 

Boxtel e.o.