Volledig scherm
© Thinkstock

Uitleg over glasvezel voor buitengebied Boxtel

BOXTEL - Drie bewonersavonden houdt de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) nog deze maand in Boxtel. Bewoners van het buitengebied krijgen er informatie over het glasvezelnetwerk dat Mabib gaat aanleggen.

De werkzaamheden starten in januari en moeten drie maanden later klaar zijn. Mabib en de gemeente Boxtel sloten deze week een overeenkomst over deze aanleg.

De eerste bijeenkomst is op 14 november op recreatiepark Dennenoord, Dennendreef 5 en is bedoeld voor bewoners van Luissel, Tongeren, Nergena en het Loo. Voor bewoners van Kasteren, Langenberg en Schijndelsedijk staat een bijeenkomst op de rol op 16 november in boerderij ’t Dommeltje, Hoog Munsel 9a.

De laatste informatieavond is op 22 november in Dienstencentrum Kloosterhof in Liempde. Deze avond is voor bewoners van Kleinder, Liempde en Liempde Zuid. De drie presentaties starten allemaal om 20.00 uur. Mabib levert het glasvezelnetwerk, maar als bewoners snel internet willen hebben, moeten ze ook een abonnement bij een zogeheten serviceprovider afsluiten. Enkele landelijke aanbieders van digitale diensten zijn tijdens de drie bijeenkomsten aanwezig.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.