Volledig scherm
Archieffoto van de eerste Uitmarkt in Boxtel in 2012. © Noor Reigersman/BD

Uitmarkt Boxtel gaat Culturale heten

BOXTEL - De Uitmarkt in Boxtel krijgt een andere naam: Culturale 2018. Met het nieuwe evenement wordt het culturele seizoen op zaterdag 15 september geopend.

Tijdens Culturale zal cultureel Boxtel zich presenteren aan de inwoners met een programma van zang, dans, toneel, beeldende kunst en film in Podium Boxtel. Culturale wordt geopend met een spectaculaire circusact. Ook zijn er optredens van onder meer Mateus, Harry Hendriks, Boxtheater, veelbelovende singer-songwriters en jonge talenten van verschillende muziekopleidingen. Verder is er aandacht voor de graffiti art van Tunnel Vision en krijgt het publiek een voorproefje van het nieuwe evenement Klassiek op de Dommel. De band Dents & Friends verzorgt een swingende afsluiting.

Samen met het jaarlijkse festival Bockesprongen dat een dag later plaatsvindt, maakt Culturale 2018 deel uit van de kunst- en cultuurweek QQLQ. Ook Culturale wordt georganiseerd door stichting Bockepruik, in samenwerkink met Podium Boxtel.

Bockesprongen

Zondagmiddag en -avond 16 september zijn straattheater en muziek de ingrediënten van festival Bockesprongen in de Oude Kerkstraat en het Processiepark. Vanwege de reconstructie kan Bockesprongen dit jaar niet op de Markt terecht en wordt uitgeweken naar het park op Duinendaal.

Zowel Culturale 2018 in Podium Boxtel (zaterdag 15 september, aanvang 20.15 uur) als festival Bockesprongen (zondag 16 september, aanvang 13.00 uur) zijn gratis toegankelijk.