Volledig scherm
Waterschap De Dommel in Boxtel. © Google Streetview

Vaarverbod op Dommel weer opgeheven; zwemmen nog steeds gevaarlijk

BOXTEL - Het tijdelijke vaarverbod, dat door Waterschap De Dommel werd uitgegeven, is woensdag weer opgeheven. Door de hevige regenval was voor de gehele Dommel een tijdelijk vaarverbod ingesteld vanaf vorige week donderdag. Het waterschap laat wel weten dat de waterkwaliteit nog erg slecht is en het waterschap roept op om contact met het water te vermijden en vooral niet te zwemmen in de Dommel.

Maandag werd het verbod voor de Reusel al ingetrokken. Het water is inmiddels gezakt, men kan veilig in- en uitstappen en onder de bruggen door varen. De waterkwaliteit is wel een aandachtspunt, vindt het waterschap. "Door de hevige regen hebben diverse overstorten plaatsgevonden en water van ondergelopen weilanden, met eventueel mest en gewasbeschermingsmiddelen, zijn de Dommel in gespoeld. Daarmee is de kwaliteit zodanig slecht dat het afgeraden wordt om te zwemmen in de Dommel."

Vooral het inslikken van dit water kan gezondheidsklachten veroorzaken, zo waarschuwt De Dommel. "Daarnaast adviseren we contact met het water te vermijden. De Dommel is geen sowieso geen zwemwater."

Boxtel e.o.