Volledig scherm
Het Politiek Café in Boxtel is begonnen © Wim Kuipers

Van gouden medailles tot genderneutraliteit in carnavalesk Politiek Café in Boxtel

BOXTEL - Het is kwart voor twaalf, Rechterstraat, café Rembrandt in Boxtel. Na wat voorzichtige kopjes koffie nemen de met goudgeel gevulde glazen de meerderheid alweer snel over op het gebied van de vochtconsumptie. Het is tijd voor het jaarlijkse Politiek Café op carnavalsmaandag. Muziekorkest 'De Aggemarvanhuisafband' zorgt voor de muzikale omlijsting.

Ook dit jaar werden tal van Boxtelse coryfeeën de maat genomen. Het spits werd afgebeten door een opa en zijn kleinzoon Henkie namens Boxtel Inde lijst 11. De centrummanager Berry Dankers moest het dit keer ontgelden. Henkie: „Er zijn dit jaar wel veel winkels en drugspanden gesloten. Komt vast door de centrummanager”. Opa: „Nou nou nou, je kunt Berry niet overal de schuld van geven kleinzoon”. „Nee dat klopt opa, niet van alles maar wel van veel”. „Ja, wel van heel veel”.

Ad Hoevenaars nam vervolgens plaats achter het spreekgestoelte als lijsttrekker van een nieuwe politieke partij, en begon ijzersterk. „Er wordt mij weleens verweten dat ik dingen zeg die niet kloppen. Daarentegen zijn er weer dingen die wel kloppen, maar die ik dan weer niet zeg”.

Wethouder Eric van den Broek was fysiek niet aanwezig maar dat weerhield Hoevenaars niet hem en zijn partij de SP onder de loep te nemen. „Hebben jullie deze flyer ook ontvangen?” onderwijl een flyer met het hoofd van van den Broek omhooghoudend. „Op de achterkant staan alle positieve dingen die dankzij de SP Boxtel de afgelopen periode bereikt zijn. Maar jullie kunnen de flyer weggooien, want er komt volgende week een nieuwe. Daaraan zullen dan waarschijnlijk de drie Olympische medailles van de schaatsdames en de gouden plak van Sven Kramer worden toegevoegd”.

Ook de genderneutraliteit kwam aan bod. „Hebben we eindelijk meer vrouwen dan mannen in de gemeenteraad in Boxtel, en dan doet het er niet meer toe. Wisten jullie trouwens dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mannen tijdens de seks slimmer zijn dan normaal? Dat komt omdat ze dan zijn ingeplugd in zo’n “ik weet alles beter-machine”. De tot de nokt toe gevulde grote zaal van het café kwam niet meer bij.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement