Volledig scherm
Het pop-up restaurant van binnen. © Hettie van der Ven

Van motorolie naar mozzarella: Italiaans pop-up restaurant in Liempdse autowerkplaats

LIEMPDE - Normaal gesproken worden er auto’s uit elkaar gesleuteld en ruikt het er een beetje naar motorolie, maar zaterdagavond was de werkplaats van Autobedrijf Bekkers in Liempde omgebouwd tot stemmig pop-up restaurant.

Italiaans cateringbedrijf La Casa dei Cicchetti uit Lennisheuvel serveerde er midden op de werkvloer een riant vijfgangendiner. Uit de bescheiden bedrijfskantine van de garage, waarin normaal gesproken niet veel meer dan een tosti wordt klaargemaakt, toverden koks en gastheren Ivan Crost en Jan Blok echte Italiaanse specialiteiten tevoorschijn.

Rondom de kleine tafels stonden voor de gelegenheid opgepoetste Italiaanse auto’s opgesteld, van een felrode Alfa Romeo spider cabriolet tot een schattige Fiat Topolino. “De locatie maakt het eten echt tot een beleving”, aldus Iris van Dijk uit Boxtel. “Het is heel ongedwongen. Bij binnenkomst maakt iedereen even kennis met elkaar en de gerechten worden uitgebreid toegelicht.” Prompt volgde er weer een gang. “Hier heb ik voor u een ravioli met truffel en vitello tonato.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement