Volledig scherm
De Kort met de 'mascottefiets' van Tourspel Liempde. © H Vdven

Van NK naar de Liempdse kasseien op moeders fiets: Koen de Kort is klaar voor Tour

LIEMPDE - De 87ste plek in het eindklassement. Die positie voorspelt wielrenner Koen de Kort voor zichzelf tijdens de Tour de France, die aanstaande zaterdag van start gaat. Het wordt de zevende deelname van de Liempdse wielerprof. 

Volledig scherm
Koen de Kort voorspelt zijn eindklassering in de aanstaande Tour de France. © H Vdven

Even zo vaak al, wordt Tourspel Liempde georganiseerd, met De Kort als fier ambassadeur en boegbeeld. Door heel Liempde hangen posters met zijn hoofd erop. Naast het voorspellen van de uiteindelijke Tourwinnaar vormt het voorspellen van de einduitslag van De Kort een wezenlijk onderdeel van het evenement, waar jaarlijks honderden Liempdenaren aan meedoen.

Op de licht brakke damesfiets van zijn moeder arriveerde De Kort zondag ontspannen bij café De Durpsherberg, de huiskamer van het Tourspel. ,,Het was loodzwaar", zo meldt hij, daarmee doelend op het NK wielrennen. Slechts een paar uur daarvoor bleek dat kampioenschap net driehonderd meter te lang voor de geboren en getogen Liempdenaar.

De organisatie van het Tourspel is in handen van Stichting Woudbloem Liempde. De helft van de opbrengst gaat naar de Liempdse afdeling van De Zonnebloem, die het gouden jubileum viert. Aanstaande donderdag en vrijdag zijn de inschrijfavonden. Het benodigde formulier hiervoor is te downloaden op tourspelliempde.nl.

Volledig scherm
De Kort temidden van de organisatie van Tourspel Liempde en vertegenwoordigers van De Zonnebloem, afdeling Liempde. © H Vdven