Volledig scherm
© N Reigersman

Van populier tot plank: studenten SintLucas helpen fairtrade hout promoten

BOXTEL - Van plant tot plank. Acht studenten van het SintLucas hebben een bijzondere tentoonstelling gemaakt in expositieruimte YourStory in Boxtel, met daarin gevarieerde voorbeeldtoepassingen en informatiemateriaal om lokaal fairtrade populierenhout te promoten. 

Het gebeurde in opdracht van de vorig jaar opgerichte Coöperatie Peppelhout. ,,Onze coöperatie heeft tot doel om de populier te behouden in het Brabantse landschap," aldus Job Wittens van Coöperatie Peppelhout. 

,,Dat doen we door producten te laten maken van populierenhout en die te verkopen. De eigenaren van populieren krijgen een eerlijke prijs voor het hout, zodat ze meer interesse krijgen om weer nieuwe populieren te planten." 

Wittens liet zijn tevredenheid blijken. ,,De samenwerking met de studenten verliep prima en het mooie was dat we niet aan een bureau gingen zitten, maar naar buiten zijn gegaan om te zien hoe de populieren ruiken en voelen en hoe de sfeer proeft. Dan gaat het echt leven en dan krijg je mooie resultaten zoals deze."

Boxtel e.o.