Volledig scherm
Barrierweg © N Reigersman

Verdere herinrichting van Liempde

LIEMPDE - Het doel van de herinrichting van de kruising Roderweg-Barrierweg in Liempde en de realisatie van een volwaardig voetpad langs de Roderweg tot aan de Hamsestraat is meerledig: er moet een duidelijker verbinding ontstaan tussen D'n Tip en het centrum, en het doorgaand vrachtverkeer moet uit het centrum worden geweerd, zodat die autoluw wordt. 

Donderdagavond was de informatieavond in D'n Liempdsen Herd over deze herinrichting én over het rolstoelvriendelijker maken van Liempde. Het SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde organiseerden de avond samen met de gemeente Boxtel. 

,,Behalve meer toegankelijkheid voor iedereen, moeten de meest logische wegen naar en in het voorzieningengebied ook rolstoelvriendelijker worden en veiliger voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals ouderen en kinderen", aldus Harrie Raaimakers van Rolstoelvriendelijk Liempde. Mart van Dulmen van het SPPiLL liet de aanwezigen zien dat met een lichte middenverhoging in de kruising Barrierweg/Roderweg het verkeer minder snel voor het centrum zal kiezen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement