Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Emilian Danaila / Pixabay

Verzonnen miljoenenbod op vakantieresort Montenegro: cel geëist tegen Boxtelse broers

BOXTEL – Tegen twee broers uit Boxtel is vrijdag in hoger beroep een gevangenisstraf van drie en vier jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de mannen van 56 en 64 jaar de Belastingdienst voor ruim 18 miljoen euro opgelicht. De advocaat-generaal beschuldigt hen van belastingfraude en valsheid in geschrifte.

De twee deden allerlei fictieve investeringen en gaven deze op bij de Belastingdienst, zodat zij minder vennootschapsbelasting hoefden te betalen. 

Vakantieresort

De broers zouden op papier onder andere 120 miljoen euro hebben geïnvesteerd in een vakantieresort in Montenegro en voor 22 miljoen euro een jacht hebben gekocht. 

Het vakantieresort is er volgens justitie nooit gekomen. ,,De 120 miljoen euro zijn nooit echt geïnvesteerd.” De in rekening gebrachte BTW zou ten onrechte zijn teruggevraagd bij de Belastingdienst.

Verder hebben de verdachten ten onrechte een bedrag van ruim 5 miljoen euro afgeschreven op een kantoorpand in Beek.

Hoger beroep

In 2013 veroordeelde de rechtbank hen tot gevangenisstraffen van respectievelijk 2,5 en 2 jaar. Zowel justitie als de verdachten gingen tegen de veroordeling in hoger beroep.

Het OM was het niet eens met de vrijspraak van verdachten voor een aantal feiten en kon zich niet vinden in de hoogte van de opgelegde straffen.

Boete van 30.000 euro

De financieel directeur van de vastgoedgroep hoorde in hoger beroep 240 uur werkstraf en een boete van 30.000 euro tegen zich eisen. Dit is gelijk aan de straf die de rechtbank hem vier jaar geleden oplegde.

Het gerechtshof doet uitspraak op 26 oktober.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij