Volledig scherm
Ad Verstijnen wordt in zijn atelier op de foto gezet door BD-fotograaf Marc Bolsius. © Johan van Grinsven

VIDEO: Boxtelse kunstenaar Ad Verstijnen (70) schildert nog 365 dagen per jaar

BOXTEL - De kleuren spatten de bezoeker van het atelier van Ad Verstijnen (70) in de Boxtelse Stationsstraat tegemoet. Een kunstlabyrint lijkt het: overal staan, hangen en liggen schilderijen, beelden en andere kunstwerken. En ook ontelbare kwasten, rijen met verfflacons, lappen, sponzen, werktafels, een ezel en stapels 300 grams aquarelpapier. Alles temidden van misschien wel miljoenen verfspatten. Het is duidelijk: hier wordt gewerkt. En hard ook. In een vaste vrolijke stijl.

,,Waarom mijn werk al jaren zo goed verkoopt, weet ik ook niet. Misschien willen mensen wat meer lichtheid in hun leven brengen”. 

,,Ik ben een vrolijk mens. Deze kunst komt uit mijn hart en mijn ziel. Niet dat ik altijd in deze stijl heb gewerkt. Tijdens mijn opleiding heb ik heel realistisch leren werken. Dat heb ik ook jaren daarna nog gedaan. Maar ik wilde meer vrijheid. Ik voelde me altijd aangesproken door de Cobra-beweging, Appel, Corneille, Alechinsky. Ik ben ook die expressieve richting ingegaan. Dit is de kunst die ik mooi vind. Deze manier van werken is uitdagender dan realistisch schilderen. Ik fantaseer liever."

Lees verder onder de video

,,Het meest fascinerend van alles vind ik de verwondering van kleine kinderen. Hun onbevangenheid boeit mij mateloos. Die kinderlijke, onschuldige verwondering en eerlijkheid wil ik vangen in mijn werk.”

,,Ik werk graag en met heel veel plezier. Iedere dag. Dat houdt mij jong. Niet dat ik nooit iets leuks onderneem met mijn vrouw, kinderen of kleinkinderen. We genieten volop van het leven. Maar een leven zonder schilderen kan ik me gewoon niet voorstellen.”

Lees het volledige interview met Ad Verstijnen in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van donderdag 27 april.