Volledig scherm
Discoformatie The Trammps uit Amerika treedt in september op in Liempde, op het jubileumfeestje van De Kromploegers. © Diamonds Entertainment

VIDEO: Disco Inferno: The Trammps en De Kromploegers live in Liempde

BOXTEL - Het Liempdse orkest De Kromploegers viert in september zijn gouden jubileum. Klapstuk: een optreden van The Trammps. 

Burn Baby Burn! Disco Inferno, zingen drie zwarte mannen in een filmpje voor een veranda in het Amerikaanse Philadelphia, bakermat van de Philly sound. Dan zegt een van de hedendaagse leden van de legendarische discoformatie The Trammps in zijn moederstaal: 'We hebben gehoord dat er een fantastisch dansfeest is op 22 september. In Liempde!' Speciaal voor Back 2 The Music van De Kromploegers heeft The Trammps het promotiefilmpje opgenomen. Als opmaat voor hun optreden. In Liempde! 

Het negentienkoppige Liempdse orkest De Kromploegers viert in september zijn gouden jubileum, tijdens een driedaags evenement. Natuurlijk is een Oktoberfest daar onderdeel van, op zaterdag 23 september, want daarmee scoort de organisatie al enkele jaren goed. ,,Maar dit jubileumjaar wilden we iets speciaals doen", vertelt voorzitter Maarten Termeer van De Kromploegers. ,,We kwamen uit op een avond in dance- en discosfeer. Het zou een stunt zijn als we The Trammps in huis halen, werd gezegd. Dat is toch dé groep uit het discotijdperk, dankzij hits als Disco Inferno, Shout en Love Epidemic."

Quote

Vanwege ons gouden jubileum wilden we iets speciaals doen

Maarten Termeer, voorzitter De Kromploegers

Hoewel de organisatie vermoedde dat het plan te hoog gegrepen was, benaderde Termeer toch een boekingskantoor. En warempel, die kon The Trammps vastleggen om in Liempde op te treden. Termeer kijkt uit naar het optreden. Niet alleen vanwege de legendarische status van The Trammps, al lang niet meer actief in de originele samenstelling,  maar ook omdat het kwartet twee nummers live met De Kromploegers vertolkt: Shout en Disco Inferno

Termeer vroeg via het boekingskantoor of The Trammps een promotiefilmpje wilde maken. Daarop werd een voicemail naar de zangers gestuurd met de juiste uitspraak van 'Liempde' en 'De Kromploegers'. Het eerste filmpje bleek niet bruikbaar, het tweede wel, ondanks dat op de achtergrond iemand met een grasmaaier in de weer is. De naam Liempde spreken de Amerikanen goed uit; De Kromploegers noemen ze niet. Termeer: ,,Daar hebben ze hun tong waarschijnlijk over gebroken".

Naast het optreden met The Trammps, speelt De Kromploegers op 22 september ook een uur discomuziek. Verder staat het trio Diva's of Dance op het podium in de feesttent op terrein D'n Tip. De lokale dj Henri Schalkx maakt het programma compleet.

Er zijn 2.000 kaarten beschikbaar voor Back 2 The Music. Een kaartje kost 17,50 euro. Aanvang 20.00 uur. Het Oktoberfest op zaterdag is uitverkocht. Op zondagmiddag staat Proef Lokaal Liempde op de rol.