Volledig scherm
Oogst Voedseltuin © N Reigersman

VIDEO: Vierhonderd kroppen sla voor Boxtelse Voedselbank

BOXTEL - De eerste vierhonderd kroppen sla van de Boxtelse Voedseltuin in De Kleine Aarde zijn vrijdagochtend geoogst. Met vereende krachten werden ze uit de grond gehaald, in kratten gestopt en op platte handkarren weggereden naar het busje van de Voedselbank. Nog diezelfde middag werden ze meegenomen in de voedselpakketten. 

Wethouder Eric van den Broek kwam een kijkje nemen en stak ook even de handen uit de mouwen. ,,Mijn complimenten aan alle vrijwilligers. Elke voedseltuin betekent een stuk solidariteit naar kwetsbare mensen toe." 

Wethouder Peter van de Wiel reed karren vol kroppen weg en ging daarna schoffelen. ,,Het mooie van deze voedseltuin is dat er biologisch wordt gewerkt en dat past bij het gedachtegoed van De Kleine Aarde. Zo krijgen de cliënten van de Voedselbank verantwoord voedsel."

Behalve sla staat er koolrabi, tuinbonen, andijvie, rode biet, prei en spitskool. Chris Janssen ontfermde zich over de prei. ,,Die ziet er, in tegenstelling tot de rest, wat minder goed uit." Janssen werkt er twee keer per week. ,,Ik heb last van mijn rug, maar als ik rustig aan doe, lukt het wel."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement