Volledig scherm
© Noor Reigersman

Vijftiende Bazaar Boxtel opnieuw groot succes

BOXTEL – Een verrassingsact, een ontroerend optreden van de Ottoman Music band Hollande Mehteran, verrukkelijke hapjes, mooie handmade spullen, acts, zelf knutselen – het was er allemaal op de wervelende 15de editie van Bazaar Boxtel. En er kwamen duizenden mensen op af.

„Er zijn zoveel brandhaarden in de wereld,” aldus Michel Verhoeven, voorzitter van Bazaar Boxtel. „Als je dan kijkt wat hier gebeurt, dan krijg je warme gevoelens.”

De Eritrese vluchtelingen hadden ook een kraampje waar ze gerechtjes presenteerden die ze zelf hadden klaargemaakt. Een van hen, Titi Berhane keek tevreden naar Frans van der Pasch die ervan genoot. “Het is fijn in Nederland. Het is al vertrouwd,” vond Berhane. “Omdat het soms even regent, komen de mensen schuilen en dan raken we aan de praat. Dat is leuk.”

De gerechtjes werden onder meer gewaardeerd door de 12-jarige Imme Verhoeven, die in de informatiekraam mensen voortvarend te woord stond. „Ik vind het leuk om te helpen en ook om al die verschillende buitenlandse gerechten te zien en te proeven.”

Volledig scherm
Duizenden mensen kwamen op het evenement af. © Noor Reigersman

Boxtel e.o.