Volledig scherm
150 liter snert staat klaar voor consumptie. © Hettie van der Ven

Vileine grappen, soep en meedein-muziek vaste ingrediënten van Snertconcert Lennisheuvel

LENNISHEUVEL - Vileine lokale grappenmakers in ‘De Snertkittel’, gezellige meedein-muziek van de Beyersland Kapel en natuurlijk een royale hoeveelheid erwtensoep. Ook de 34ste editie van het Lennisheuvelse Snertconcert blijft trouw aan haar tradities. En dat trekt nog altijd volle zalen, zo bleek vrijdagavond in gemeenschapshuis De Orion.

In aanwezigheid van onder meer de Boxtelse Prins Peer d’n Twidde en zijn gevolg opent burgemeester Mark Buijs de avond. “Ik ben een echter carnavalsvierder. Met carnaval gaat mijn hart altijd een stukje verder open.”

Kort daarna betreedt Ad Hoevenaars, Boxtels’ bekendste buutreedner, de Snertkittel. Met zijn actuele grappen over de keien van de Burgakker, het verbouwde gemeentehuis en de beroemde Boxtelse kastanjeboom krijgt hij al snel de lachers op zijn hand.

Halverwege de avond wordt Kees van de Loo gehuldigd voor zijn al 33 jaar durende inzet voor het Snertconcert. Van de organiserende Beyersland Kapel ontvangt Van de Loo een oorkonde en een enorme ‘kei’, te gebruiken voor zijn hobby beeldhouwen.

Volledig scherm
Kees van de Loo (tweede van links) wordt gehuldigd. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
Ad Hoevenaars in De Snertkittel © Hettie van der Ven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij