Volledig scherm
Leden van Lionsclub Dommel & Aa aan de slag in Voedseltuin Boxtel. © Theodoor van Leeuwen

Voedselbank Boxtel krijgt 5.000 euro van Lionsclub

BOXTEL - Een cheque van 5.000 euro heeft Voedseltuin Boxtel maandagavond 16 april gekregen van Lionsclub Dommel & Aa. Ongeveer twintig leden van die serviceclub hebben op het complex op De Kleine Aarde meteen hun handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben omheining voorzien van kippengaas, stalmest op het perceel gebracht en de meidoornhaag gekortwiekt.

Tuincoördinator Theodoor van Leeuwen is blij met de schenking. Daarvoor kan de Voedseltuin - die groenten produceert voor de Voedselbank voor Boxtel en omgeving - onder meer planten kopen, kalk, extra kippengaas en ook wil hij nog een toegangspoort installeren.

De extra handjes kon Van Leeuwen ook goed gebruiken. ,,We hebben weliswaar vijftien vrijwilligers, maar inmiddels ook een tweede perceel. Dus eigenlijk hebben we het dubbele aantal vrijwilligers nodig."

In november vorig jaar publiceerde Brabants Dagblad een groot artikel over de Voedseltuin, die toen een half jaar bestond. Lees hier de digitale versie nog eens na. 

  1. Alarm SintLucas gaat wéér af, maar wil dit keer niet meer uit: buren liggen uren wakker
    PREMIUM

    Alarm SintLucas gaat wéér af, maar wil dit keer niet meer uit: buren liggen uren wakker

    BOXTEL - Omwonenden van het SintLucas in Boxtel hebben zaterdagnacht en zondagochtend veel last gehad van het inbraakalarm van de school. Dat ging af rond 02.00 uur en werd pas om 11.00 uur in de ochtend uitgezet. ,,Dit gebeurt wel twee keer per week, maar dan duurt het maar vijf minuten'', zegt een buurvrouw. Volgens directeur Paul Hamel van de school trad er een storing op in een brandmelder en komt er maandagochtend vroeg direct iemand om de boel te repareren.

Boxtel e.o.