Volledig scherm
De Kleine Aarde in Boxtel is volop in ontwikkeling. © Johan van Grinsven/BD

Voedseltuin Boxtel: het begin is gemaakt

BOXTEL - Spitten en eggen. Daarmee is dinsdagochtend het officieuze startsignaal gegeven voor de aanleg van Voedseltuin Boxtel. Die komt op het terrein van het voormalige ecopark De Kleine Aarde aan Het Klaverblad. 

Machinaal is vanochtend vanaf 8.00 uur de grond bewerkt. Deze week gaat het handvol vrijwilligers van de Voedseltuin - aanwas is dringend gewenst - verder met het aanleggen van de bedden en paden op het perceel waar voorheen het doolhof van De Kleine Aarde was. Ook wordt afrastering geplaatst, om konijnen te weren. Daarna kan het zaaien en planten beginnen. Op het perceel van ongeveer 3.500 vierkante meter worden onder meer tuinbonen, pastinaak, suikermais, prei, stokbonen en bleekselderij geteeld. De eerste oogst is al over zes weken: dan kan ijsbergsla worden geplukt. De hele oogst gaat naar de Voedselbank.

Volgend jaar neemt Voedseltuin Boxtel een tweede perceel van 3.500 vierkante meter op het complex in gebruik. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Dierenwelzijncentrum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen
    PREMIUM
    Zomer vol zorg

    Bij Dierenwel­zijn­cen­trum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen

    HAAREN - Het toegangshekje van Dierenwelzijncentrum In 't Veld zwaait geregeld open. Baasjes die hun huisdieren brengen. ,,Luna kwispelde met haar staart", merkt Sabrina Grim uit Den Bosch op. ,,Denk dat de hond de geur herkende. Wij gaan op vakantie. Luna logeert in Haaren. Voor haar ook een uitstapje. Luna is een echte 'buitenhond'; kan hier op de weiden om de hokken rennen en spelen. Ze kreeg het even moeilijk bij het afscheid, maar zag onze hond net met een verzorger vrolijk naar binnen lopen."

Boxtel e.o.