Volledig scherm
© Thinkstock

Vuurwerkverbod en extra handhaving bij Geitenwei Boxtel

BOXTEL - Voor de Geitenwei in Boxtel geldt komende jaarwisseling een vuurwerkverbod. In een straal van honderd meter rondom de Geitenwei mag op 31 december vanaf 18.00 uur tot 2.00 uur geen vuurwerk worden afgestoken in het openbaar gebied.

Dat heeft het college van B en W besloten naar aanleiding van een aangenomen motie, begin dit jaar. Hierin werd het college opgeroepen om te onderzoeken op welke manier de jaarwisseling zo rustig mogelijk kan verlopen. De motie was een gevolg van de aangeboden petitie van ruim honderd buurtbewoners nadat er tijdens de laatste jaarwisseling met vuurwerk naar de dieren werd gegooid en vervolgens ook naar buurtbewoners die de daders erop aanspraken.

De omwonenden hebben inmiddels een informatiebrief ontvangen over het besluit. Om het gebied zichtbaar af te bakenen worden vijf borden langs de uitvalswegen geplaatst, met daarop de afbeelding van een geit en een lont en een onderbord met de tekst ‘verboden vuurwerk af te steken’. Burgemeester Mark Buijs is 'blij dat de gemeente op deze manier een oplossing kan aandragen om de komende jaarwisseling goed te laten verlopen. Zowel voor mens als dier’.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.