Volledig scherm
Boxtel 03-09-2018 Wetenschappers onderzoeken een skelet van de Diplodocus in het Oertijdmuseum in Boxtel. © Roy Lazet

VVD maakt zich sterk voor subsidie voor Oertijdmuseum Boxtel

BOXTEL - Het Oertijdmuseum in Boxtel verdient een stevige subsidie. Dat vindt de VVD in Boxtel en Brabant, zij vragen hier ook in de landelijke politiek aandacht voor. 

Komende vrijdag 12 oktober brengt Thierry Aartsen, lid van de VVD in de Tweede Kamer, een werkbezoek aan het Oertijdmuseum in Boxtel. Begin dit jaar was een groot deel van de fractie van de Brabantse VVD al op uitnodiging van hun partijgenoten in Boxtel te gast in dit museum.

Museumdirecteur René Fraaije sprak bij het bezoek van de VVD zijn ongenoegen uit over het landelijke museumbeleid. ,,Het museumbeleid is gebaseerd op willekeur, niet op feiten", stelde Fraaije. Zijn museum, dat jaarlijks 70.000 bezoekers trekt, moet het doen zonder exploitatiesubsidie. 

Volledig scherm
Thierry Aartsen, Tweede Kamer-lid van de VVD. © ANP

 De liberalen vinden dat de 'unieke combinatie van museum en wetenschap' een 'eerlijk subsidiebeleid' verdient, zo staat in een persbericht. 

De VVD wijst er op dat het Oertijdmuseum internationaal op de kaart staat. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie fossiele vondsten en bemachtigde recent een origineel skelet van een Diplodocus