Volledig scherm
In Boxtel begint de kermis vrijdag 18 augustus en duurt tot en met woensdag 23 augustus. © Getty Images/iStockphoto

Weer cameratoezicht tijdens kermis Boxtel

BOXTEL - Twee jaar geleden besloot burgemeester Mark Buijs van Boxtel tot gebruik van cameratoezicht in het centrum tijdens de kermis in augustus. Aanleiding in 2015 was een ernstige mishandeling op de Zwaanse Brug met carnaval. Een proef, onder meer op aandringen van politieke groepering BALANS, met cameratoezicht was het gevolg. 

De kermis van dit jaar, die vrijdag 18 augustus begint, is het sluitstuk van de proef die Buijs in samenwerking met de politie heeft gehouden. Totaal is er sinds de start vijf keer cameratoezicht geweest op vooral de Markt tijdens meerdaagse evenementen.

De aan de gemeenteraad beloofde evaluatie het komend najaar, moet uitwijzen hoe Boxtel verder gaat met de camera's. Buijs heeft deze week bij de aankondiging van het gebruik tijdens de kermis de leden van de gemeenteraad op voorhand laten weten dat hij het van toegevoegde waarde vindt.

In Boxtel begint de kermis vrijdag 18 augustus en duurt tot en met woensdag 23 augustus. Op dinsdag is er een vuurwerkshow. Die deels door de gemeente en deels door de exploitanten wordt betaald.

Boxtel e.o.