Beeld uit het stuk 'Om het af te leren'
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit het stuk 'Om het af te leren' © H Vdven

Weinig te lachen, veel te verwonderen bij BOXtheater

BOXTEL - Het publiek zit opgesloten. Een stalen pijp schraapt over een betonnen vloer. Een vrouw in nood wordt tegen een hek gekwakt. Wie een avond lichtvoetig theater verwacht komt dit seizoen bedrogen uit bij BOXtheater. Er valt weinig te lachen, maar des te meer te verbazen en te verwonderen in de nieuwe voorstelling VALS, die vrijdag in première gaat en uit drie eenakters bestaat.

Quote

We willen het altijd maar beter willen hebben en op zoek zijn naar meer.

Geert Niland

Regisseur Geert Niland koos voor 'Om het af te leren' van de gelauwerde Britse toneelschrijver Harold Pinter. ,,De dood schijnt fantastisch te zijn. Het zuiverste wat er bestaat." Met grote woorden richt een moderne beul zich tot zijn slachtoffers." Niland: ,,Mensen kunnen niet meer naar elkaar luisteren en zijn niet bereid om in gesprek te gaan. Daar gaat dit stuk over."
Een paar honderd meter verderop is een klein gezelschap op weg naar de fictieve staat 'Tar'. Ene Fando trekt echtgenote Cis ruw voort op een soort bolderkar en een wonderlijk trio zwermt daar omheen. Ze lijken stuurloos. ,,Het is een stuk van de Spaanse schrijver Fernando Arrabal", vertelt regisseur Rick Hooijberg. ,,Voor mij laat het zien dat we het altijd maar beter willen hebben en op zoek zijn naar meer."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement