Volledig scherm
© Thinkstock

Witte strepen moeten fietspaden in Meierij veiliger maken

BOXTEL - Fietspaden langs provinciale wegen in de Meierij krijgen de komende jaren allemaal doorgetrokken witte strepen van tien centimeter breed aan de zijkanten. Uit een provinciale proef, op het fietspad langs de Oosterhoutseweg (N631) in Rijen, blijkt dat gebruikers van dit pad zich daardoor veiliger voelen. Het moet de zichtbaarheid en veiligheid voor fietsers vergroten.

Vandaar dat de provincie besloten heeft dat alle provinciale fietspaden zo’n markering krijgen. De provincie Noord-Brabant is jaren geleden afgestapt van het overal verlichting aanbrengen langs de ’eigen’ fietspaden. „Die verlichten we alleen nog als dat een positief effect heeft op de verkeersveiligheid”, licht een woordvoerster toe.

Versneld
„We proberen, uit kostenoogpunt, zoveel mogelijk werk te combineren. Dus als wegen op de schop gaan vanwege een reconstructie of groot onderhoud, nemen we de fietspaden meteen mee", vertelt de woordvoerster. ,,Mocht dat ergens te lang duren, bekijken we of de markering toch versneld aangebracht kan worden. Hiervoor wordt de komende maanden een planning en projectplan gemaakt. Dan bekijken we ook waar het in deze regio nodig is.”

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.