Volledig scherm
Boxtel nam afscheid van een aantal raadsleden. Van links naar rechts: Karel Voets, Erica Vos, Marije van Kuijk, Marco Bressers en Nico Bulter. © Ton Rooms

Zeven Boxtelse raadsleden nemen afscheid

Ze snappen er niets van, ga niet stemmen want het maakt toch niets uit en ze doen toch wat ze willen. Anja van den Einden (PvdA/GL) somde het gisteravond tijdens het afscheid van zeven raadsleden in Boxtel nog maar eens op. ,,We waren de afgelopen verkiezingscampagne met z'n allen veel op straat en hebben het ook veelvuldig te horen gekregen", aldus Van den Einden die als vice-voorzitter van de raad haar scheidende collega's toesprak.

,,Wat er met jullie verdwijnt, is kennis, hartstocht en wijsheid", hield ze het zevental voor. ,,En wat jullie hebben gedaan? De toekomst van Boxtel een beetje ingekleurd. Nu hard gewerkt aan plannen die vaak pas in een later stadium ook daadwerkelijk zichtbaar zijn. En mensen kunnen zien dat het wel wat uitmaakt."

Peter Manniën (Combinatie'95), Erica Vos (BALANS), Marije van Kuijk (SP), Marco Bressers (SP), Nico Bulter (PvdA/GL), Fons van Heesch (D66) en Karel Voets (Combinatie'95) keren niet meer terug aan de Boxtelse raadstafel.

Burgemeester Mark Buijs had voor iedereen een herinnering, maar een bijzondere verrassing voor Karel Voets (58). De Liempdenaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voets, werkzaam bij het Brabants Landschap, kreeg die onderscheiding onder meer omdat hij twaalf jaar raadslid is geweest. Voets is verder lid geweest van de dorpsraad, KPJ en mede-oprichter van de Jeugd- en Natuurwacht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement